2019-05-02

Coğrafi Bilgi Sistemleri Poster Sergisi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları poster sergisi ziyarete açıldı.

Coğrafya Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet ÖZDEŞ gözetiminde hazırladıkları sergide öğrenciler, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve Uzaktan Algılama (UA) araçlarını kullanarak Türkiye’nin tamamını veya bir kısmını konu aldıkları çalışmalarında, güncel nüfus yoğunluğundan arazi örtüsü ve arazi kullanım haritalarına, evlilik dağılış haritalarından endemik biyocoğrafya ve zoocoğrafya dağılışlarına kadar birçok konuda oldukça çeşitli ve renkli haritalar hazırlayıp sergilediler.

Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında açılan serginin açılış törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, akademisyenler, öğrencilerimiz ve ilgililer katıldı.

Prof. Dr. Bülent EKER, yaptığı konuşmada “Öğrencilerin böyle güzel bir faaliyette bulunması gurur verici. Böyle faaliyetlerin artarak devamının diliyorum” dedi.

Hazırlamış oldukları haritaları bilimsel poster kurallarına uygun bir şekilde büyük bir özveri ile dizayn ederek sergileyen öğrenciler, sergi dolayısıyla heyecanlı olduklarını ifade ettiler. İlk defa böyle bir çalışmanın içinde olduklarını, bilimsel bir faaliyette bulunmak ve bunu ziyaretçilerle paylaşmaktan gurur duyduklarını belirttiler.