2022-10-20

Üniversitemiz e-insan lansmanı programına katıldı.

18 Ekim 2022 tarihinde TCCBİKO tarafından hayata geçirilen dijital hizmet platformu “e-insan” lansmanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye’deki birçok üniversiteden Rektör, Rektör Yardımcıları, Kariyer Merkezleri ve üniversite öğrencilerinin yer aldığı lansmana Üniversitemiz adına Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aytaç Moralar; Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aras; Personel Daire Başkanı Kerem Şen Kariyer Merkezi Çalışanı Serpil Çılğın ve öğrencilerimiz katılım sağladı. Lansmanda yakında hizmete sunulacak olan “e-insan” platformunun tanıtımı yapılarak tüm vatandaşların fırsat eşitliğine sahip olmasının amaçlandığı belirtildi. Buna göre platformda kamu ve özel sektörde iş/staj ilanları, yurt içi ve yurt dışı etkinlikler ile fuarlar, çevrimiçi etkinlikler, güncel haberler ve çeşitli bilgilendirmelerin de yer aldığı ifade edildi. Platforma entegre edilen blockchain teknolojisi ise vatandaşların tüm bilgilerinin koruma altında olmasını sağlayacak en önemli yenilik olma özelliği taşıyor. Lansmanda aynı zamanda e-devlet'e entegre edilerek hizmete sunulan Kariyer Kapısı platformunun artan etkinliğinden söz edilerek eğitim kalitesinin yükseltilmesi ile üniversite mezunlarının istihdam alanlarının çoğaltılmasının hedeflendiği belirtildi. OECD tarafından örnek bir uygulama olarak gösterilen Ulusal Staj Programı'nın ise birçok yenilik ile 2023 yılında da gelişerek Üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulduğu ifade edildi. Başvuru süreci 18 Ekim 2022 itibarıyla başlayan Ulusal Staj Programı’nda öğrenciler staj sürelerini 3 aya kadar uzatabilecek ve daha fazla staj imkanı bulabilecek.