2016-04-29

Bundan Sonraki Yaşamınızı Nasıl Yönetmek İstersiniz Konulu Seminer



Üniversitemiz Kariyer Uygulama Merkezi (NKÜKAM) tarafından kariyer planlamasının etkin bir şekilde yapılabilmesi için adaylara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti vermek amacıyla  “Bundan Sonraki Yaşamınızı Nasıl Yönetmek İstersiniz?” isimli bir seminer gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konuşmacı olarak Profosyonel Koçlar Saadet Akyol Yıldırım ile Özgür Özer'in katıldığı seminere Üniversitemiz Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yinanç, NKÜKAM Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, personel ile öğrenciler ilgi gösterdi.  

Doç.Dr. Murat Çetin,  programın açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında Merkez olarak öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri amacıyla düzenlenecek faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirterek seminerin verimli geçmesini diledi.

Özgür Özer, gerçekleştirdiği sunumunda Koçluk mesleğinin tanımını "Kişilerin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkartmada yol arkadaşlığı yapan kişi." şeklinde tanımlayarak aslında koçun kişinin çözümü kendi içinde bulmasına yardımcı olan, doğru seçimler yapmanızı sağlayan  kişi olduğunu aktardı. Özer, "Şu dünyada tüm insanlarla eşit olduğumuz tek bir şey var. O da  hepimizin günde 1440 dakikaya sahip olmamız. Bu süreci iyi ya da kötü değerlendirmek bizim elimizde." diyerek  öğrencilere sahip oldukları zamanlarını kaliteli değerlendirmelerinin yaşamlarına büyük katkısı olacağını söyledi.  

Saadet Yıldırım ise Koçluk mesleğinde kullanılan  NLP(beyin dili programlaması), EFT (duygusal özgürleşme tekniği), Quantum (enerji yönetimi) ve Reiki(duygusal arınma) kişisel gelişim araçlarının kişinin kendini  geliştirmek ve değişime  açık olabilir duruma gelmesini sağlamakta etkin yöntemler olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Olumlu düşüncemizin gücünü kullanmaya başladığımızda vizyonumuzun genişlediğini, daha çok başarı , daha çok mutluluk ürettiğimizi görmeye  başlarız. İnsanlığın  ve hayrına düşünen  ve  üreten   kişiler  olmaya  başlamamız  başarıyı arttırır" sözlerine yer verdi.

Program, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yinanç tarafından katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.