2018-10-26

Bilmeyen Kalmasın Projesi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan “Bilmeyen Kalmasın Projesi 2” 24-25 Ekim 2018 tarihlerinde il genelinde 8 ayrı organizasyon noktasında gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Üniversitemiz, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Ebru Nayim Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu, Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi, Çorlu Şahinler Ortaokulu ve Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu’nda toplam 73 atölye çalıştırılmış, farklı konularda akademisyenlerimiz seminerler düzenlendi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunan Bilmeyen Kalmasın Projesi 2’nin ilkini 2017-2018 eğitim öğretim yılında gerçekleştirmiş ve il genelinde yaklaşık dört bin kişinin atölye ve seminerlere katılımı sağlanmıştı.   Bu yıl ikincisini gerçekleştirilen proje ile 10-18 yaş aralığındaki ilkokul, ortaokul, ortaöğretim çağındaki binlerce öğrenci laboratuvar ve atölyelerde aktif rol alma olanağı yakaladı.

İki gün süren proje ile çocukların bilgi, beceri ve düşünme kapasitesini artırıp; problem çözme becerilerini geliştirerek, bilimsel gerçeklikler ışığında hayatla ilgili daha anlaşılır, etkili ve kalıcı çözümler sağlamalarına dair bakış açısı kazandırılması amaçlandığı kaydedildi.