2017-10-06

Bilmeyen Kalmasın Projesine Büyük İlgi



Üniversitemiz ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" kapsamında hazırlanan Bilmeyen Kalmasın projesi etkinlikleri düzenlendi.

Ebru Nayim Fen Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bu kapsamda Üniversitemiz Merkez Kampüsde 4, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde 4, Ebru Nayim Fen Lisesi’nde 10 ve Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde 9 olmak üzere toplam 27 atölye çalışması yürütülürken alanlarında uzman akademisyenler tarafından Ebru Nayim Fen Lisesi’nde 3 tane seminer verildi.

İki gün süren proje ile çocukların bilgi, beceri ve düşünme kapasitesini artırıp; problem çözme becerilerini geliştirerek, bilimsel gerçeklikler ışığında hayatla ilgili daha anlaşılır, etkili ve kalıcı çözümler sağlamalarına dair bakış açısı kazandırılması amaçlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda Üniversitemizde Bitki Doku Kültürü Atölyesi, DNA Atölyesi, Makrofungus Türlerinin Teşhisi Atölyesi ve Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Atölyesi yine Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesinde ise Beton Basma Deneyi Atölyesi, Bilgisayardan Makineye Üretim Atölyesi, Atıksulardan Renk Giderimi Atölyesi, Elektrik Üreten Malzemeler Atölyesi olmak üzere toplam 8 atölyede çalışmalar yürütüldü.