2019-03-04

Beklenen Hizmet İçin Projesi Sertifika Töreni Gerçekleştirildi



Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Üniversitemiz Araştırma Hastanesi personeline verilen eğitimler, gerçekleştirilen sertifika töreni ile noktalandı.

 “Beklenen Hizmet İçin” Projesi kapsamında 100 saat süren eğitimler neticesinde kursu başarı ile tamamlayan 120 personele sertifikaları Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen tören ile takdim edildi.

Sertifika töreninde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan TURGUT, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, akademisyenler ile hastane çalışanları bir araya geldi.

Başhekim Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, program öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Beklenen Hizmet İçin” projesini başarıyla tamamlayarak kapanış toplantısını gerçekleştirmek için birlikteyiz. Teknik Destek Sözleşmesi ile başlayan bu başarılı sürecin devam etmesinde projenin başarısını ve heyecanını yaşamamıza vesile olan ve desteğini daima yanımızda hissettiğimiz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’E şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ederim.” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN hasta- hastane çalışanı ilişkisinde empatinin önemine dikkat çekerek, “Sizlerin vermiş olduğu hizmetlerde, hastayla diyalogda olan arkadaşımızın bir hatası, güler yüz eksikliği ya da gereksiz yere bekletilmesinden dolayı harcamış olduğunuz emek ve iş bir anda sıfırlanabiliyor. Sizlerin hastayı kendi yerinize koyarak, hizmet etmeniz gerekiyor. Dolayısıyla bu eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

Genel Sekreter Mahmut ŞAHİN, sağlık çalışanlarına empati kazandırmaya yönelik verilen bu eğitimlerin önemine dikkat çekerek, “Empati kurarak ya da daha iyi hizmet verme anlayışıyla yapılan bu çalışmalar bir yandan da insanların gönlünü kazanmaya bir yandan da verim arttırmaya yöneliktir. Yapılan ufak bir dokunuş, baktığınız zaman onlarca yüzlerce gönlün kazanılmasına vesile olabilir. Hastaya yapacağınız ufacık bir gülümseme, ufacık bir dokunuşla hastanın gönlünü kazanabilirsiniz. Bu eğitimler hem hastanemizin memnuniyet düzeyini hem de Tekirdağ ve Trakya halkının memnuniyetini arttıracak.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında “2018 Yılı Teknik Destek Kapsamında “Beklenen Hizmet İçin” temalı sertifika törenin hoş geldiniz. Kalite akreditasyonu çok önemli. Biliyorsunuz kısa bir süre önce Üniversitemizde göreve başladık. Çizdiğim 5 eylem planı içerisinde 2. sıradaki ve bence en önemlisi kalite ve akreditasyon kısmı idi. İlk yaptığımız toplantılarda bu konunun altını tekrar tekrar çizdim. Çok kısa bir süre önce haberini aldık. Tıp Fakültemiz akredite oldu. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunların da devamı gelecek. Bu da Üniversitemizi tercih edilebilir olması noktasında yukarılara taşıyacak bir kriter. Müjdeli haberler üst üste geliyor, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta SARAÇ, Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı "Türkiye-Pakistan Projeleri" kapsamında Türkiye çapında desteklenen 9 proje arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi projesinin olduğunu açıkladı.  Son sevindirici haber de URAP listelerinin açıklanması ile geldi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan 84 üniversite arasında 11. sırada yer aldı. Bu da bizim için ayrı bir sevindirici husus.” konularına değindi.

Rektör ŞAHİN verilen eğitimlerin önemine dikkat çekerek “Empati çok önemli. Siz değerli sağlık çalışanı arkadaşlarımdan çok rica ediyorum. Sizden beklenilen bu hizmetlerin karşılığı verebilmeniz. Hasta zaten muhtaç olduğu için gelmiş. Güleryüz onlar için çok önemli. Konfüçyüs ün çok önemli bir sözü var: Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Ben Kalkınma Ajansına huzurlarınızda desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Tören eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika takdiminin ardından günün anısına emeği geçenlere hediye takdimi ile son buldu.