2017-12-21

Bas Buluş 2017 Üniversitemizde Gerçekleşti



Türkiye’de Özgün baskı resmin, Süleyman Saim Tekcan, Devrim Erbil, Mustafa Aslıer,  Basri Erdem, Atilla Atar, Hayati Misman gibi önde gelen temsilcilerinin de yer aldığı, 49 sanatçının 49 eserlerinin sergilendiği ve daha önce Ankara, İzmir, İstanbul’ da yapılan “Bas Buluş 2017” sergisi bu yıl Üniversitemizde açıldı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı ve Özgün Baskı Resim Sanatçılar Derneği Başkanı Prof. Melihat Tüzün, sergi öncesinde özgün baskı resim disiplinine farkındalık oluşturmak için Türkiye’de özgün baskı resmin tarihsel gelişimini, bu alana emek veren sanatçıları ve eserlerini konu alan “Türkiye’ de Özgün Baskı Resmin Dünü ve Bugünü” konferansı verdi. 

Sergide, Özgün Baskı Resim Sanatçılar Derneği üyelerinin dışında ülkemizde farklı kurumlarda özgün baskı resim dersi veren hocaların eserleri yer alıyor.

Tekirdağ’da ilk kez sergilenen ve alanın her kuşak sanatçısının eserlerinin bir arada bulunduğu serginin açılışına ve konferansa, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Emrah Günay, akademik personel, öğrencilerimiz ve Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Sergi, 29 Aralık 2017 Cuma gününe kadar Fen Edebiyat Fakültesi Giriş Sergi Salonunda izlenebilir.