2018-09-05

BESYO Öğrenci Seçmelerine Büyük İlgi



Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrenci seçmeleri yoğun ilgi görüyor. BESYO, özel yetenek sınavı neticesinde başvuru yapan 751 adaydan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 65, Spor Yöneticiliği Bölümüne 65 toplam 130 öğrenci alarak 2018-2019 eğitim öğretim dönemine başlangıç yapacak.

Seçmeler öncesi Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, sınav alanına gelerek incelemelerde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, daha sonra öğrencilere ve ailelere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. İsmail Yılmaz konuşmasında “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünü seçerken ülkemiz ve toplumumuzda bu misyonu gerçekleştirmek üzere insan kaynağını oluşturmaya adaysınız. Yüksekokulumuzun sunduğu olanaklar ve öğretim elemanlarımızın yönlendirmesiyle ileride iyi birer beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak birçok başarıya imza atacağınıza inanıyorum. Siz değerli gençlerimize birbiriniz ile yapacağınız bu yarışta başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Toplam 130 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği bölümleri seçmelerine 634 erkek, 117 bayan toplam 751 aday başvurdu. Merkez Kampus alanı içinde bulunan Spor Kompleksi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve sınav komitesince izlenen seçmeler aynı zamanda kameralar tarafından da kayıt altına alınıyor. 3 gün sürecek seçmelerde adaylar, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için voleyboldan basketbola, atletizimden futbola pek çok alanda ter döküyor.