2018-05-08

BALKAM’IN Yeni Ofisi Hizmet Vermeye Başladı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BALKAM) Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki yeni ofisi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen tören ile açıldı.

Merkezin açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, BALKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Kayapınar, Yıldız Teknik Üniversitesi Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin yeni ofisinin, gerek Türk ve Balkan tarihi ve kültürü araştırmalarına, gerekse hem Türkiye hem de Balkanların gelecek vizyonuna önemli katkılar ortaya koyacak çalışmalara hizmet edeceğini düşünüyorum. Türkiye’de Balkan devletlerinin târihi, siyasal, ekonomik, kültürel ve sosyal yapılarının daha iyi anlaşılmasını sağlamak suretiyle bölgemize ve ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Merkezimizin yeni ofisinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” sözlerine yer verdi.