2019-10-11

Büyükşehir Belediyesi ile Heraion Teikhos Bilimsel Kazı Çalışmalarına Destek Protokolü



Üniversitemiz ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında “Heraion Teikhos Bilimsel Kazı Çalışmalarına Destek” Protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen protokole Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK imza attı.

Protokol kapsamında Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Heraion Teikhos Antik Kentinde Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe ATİK başkanlığında arkeolojik kazı yapılmasına, çıkarılan ürün ve varlıkların değerlendirilmesi, envanter oluşturulması, koruma altına alınması ve restore edilmesi çalışmalarını kapsıyor.

Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karaevli Mahallesi'nde bulunan ve Trak Medeniyetinin izlerinin bulunduğu Heraion Teikhos Antik Kenti'nde, Trakların “kült ve sağlık merkezlerinin” ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan ALBAYRAK, "Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğiyle "Heraion Teikhos Antik Kenti'nde" bilimsel kazı çalışmalarına destek verilmesi için Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte ortak hizmet protokolünü imzaladık. Bu protokol ile şehrimizin kültür ve turizmine destek olacağız. Hayırlı olsun" dedi.

Rektör ŞAHİN de “Namık Kemal Üniversitesi olarak, Tekirdağ’ımızda gerçekleştirilen arkeolojik kazıların tarihe ışık tutması nedeniyle ayrıca önemli buluyoruz. Bu sayede kentin önemini tekrar tekrar ortaya koyma fırsatı bulmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün imzalayarak hayata geçirdiğimiz işbirliğinin Tekirdağ’a, bölgeye, ülkeye ve dünyaya katkı sağlarken hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.