2016-01-28

Aynı Aileden 3 Kişiye Başarılı Obezite Ameliyatı



Dünyada giderek yaygınlaşan ve en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite, yaşam kalitesini ve süresini önemli derecede etkilemektedir. Obezitenin cerrahi tedavisi, günümüzde, hastalara artan sıklıkta uygulanmaktadır. Bu sayede hastalarda, kilo kaybının yanısıra obeziteye bağlı yandaş sağlık sorunlarında da (diyabet, hipertansiyon vb.)  ciddi ve anlamlı düzelmeler görülmektedir.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı' nda görevli Doç.Dr. Selim Sözen, Yrd.Doç.Dr. Seyfi Emir, Dr. Onur Sakallı ve Dr. Ümit Geçgel bariatrik ve metabolik cerrahi alanında başarılı ameliyatlara imza atmaya devam ediyor. Tecrübeli ekip, geçtiğimiz günlerde aynı aileden 3. bireyin ameliyatını gerçekleştirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktadır. İlk olarak ameliyatı yapılan Muammer Çelik 7 ay içerisinde 180 kilodan 107 kiloya geriledi. Sonrasında kızı Nergis Çelik ve son olarak da oğlu Ekrem Çelik'in ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Ailenin ilk ameliyat olan bireyi baba Ekrem Çelik bu konuda şunları ifade etti: " Emekli olduktan sonra 180 kiloya kadar çıkmıştım. Bu durum benim yürüyüşümü, nefes almamı, hareketimi, hayatımı oldukça kötü etkiliyordu. Hiçbir işimi kendim yapamıyordum.  Ameliyat sonrası yeniden doğmuş gibiyim. Şu anda diyetime ve egzersizlerime de çok dikkat ediyorum, çok şükür ki 107 kiloya kadar düştüm. Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyatımı gerçekleştiren hocalarımdan ve servis hemşirelerinden çok memnunum, ilgi ve alakalarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum, bu sebeple de kızımın ve oğlumun ameliyatını da burada yaptırdım." Bu konuyla ilgili olarak  Yrd.Doç.Dr. Seyfi Emir açıklamasında ‘’ Obezite, çok sinsi ve sonuçları itibariyle önemli bir hastalıktır. Obezitenin en önemli nedenlerinden olan yetersiz beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği, ABD’de tütün kullanımına bağlı meydana gelen sağlık sorunlarından sonra önlenebilir ölümlerin ikinci en sık nedenidir. Aynı sorun ülkemiz içinde önemdir. Uygun beslenme ve egzersiz programlarıyla desteklenen obezite cerrahisi bu aile için de ikinci baharın başlangıcı olmuştur.’’ dedi.