2016-06-22

Arşiv Belgelerine Göre XVII.-XX. Yüzyıllarda Tekirdağ’da Ekonomik Hayat



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yıldız ve Öğr. Gör. Nuran Koltuk hazırladıkları "Arşiv Belgelerine Göre XVII.-XX. Yüzyıllarda Tekirdağ’da Ekonomik Hayat" isimli kitabı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'e takdim etti.

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projesi olarak desteklenen Arşiv Belgelerine Göre XVII.-XX. Yüzyıllarda Tekirdağ’da Ekonomik Hayat" isimli kitapta Tekirdağ’ın bu gizemli ve muazzam evrak hazinesinden şehrin ekonomisiyle ilgili küçük bir kesit sunulurken aynı zamanda  Ekonomi ile ilgili on binlerce belge arasında seçilen yüz elli belge ile şehrin, XVII-XX. yüzyıllar arasındaki ekonomik faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor.

Doç. Dr. Murat Yıldız, "Arşiv Belgelerine göre XVII.-XX Yüzyıllarda Tekirdağ'da Ekonomik Hayat isimli araştırma kitabının oluşturulmasına katkı sağlayan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek olmak üzere, kitabımızın basılmasında şehrimizin önde gelen işadamlarından Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'e şükranlarımız borç bilirim. " dedi.