2019-06-13

Alman Kanalı Euro90TV Üniversitemizde



Türkiye’de Eğitim (Education of Turkey) programı ile Türkiye’de bulunan Üniversiteleri konu alarak Avrupa’daki öğrencilere bilgi veren Euro90TV kanalı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Türkiye’ de alanında en iyisi olan profesyonel kadrolara sahip üniversiteleri konu alan “Türkiye’de Eğitim Programı” Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ nin fakültelerini, teknoparkını, laboratuvarlarını, projelerini, bilimsel çalışmalarını, kampüs olanaklarını, sosyal, sportif ve kültürel aktivitelerini tanıtarak yurtdışındaki öğrencilere kapsamlı bilgi vermeyi amaçlıyor.

Bu doğrultuda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ ile röportaj gerçekleştiren Euro90TV kanalı, Üniversitemizin gerçekleştirdiği çalışmaları ve planlanan projeleri de Avrupa’daki öğrencilere aktaracak.

Rektör ŞAHİN verdiği röportajda “640 Uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Üniversitemiz uluslararası deneyime sahip güçlü akademik kadrosu, çağın gereklerine uygun teknik altyapısı, yurt dışı imkânlarının yanı sıra ulusumuzun parlak geleceğini oluşturacak gençlere kaliteli yükseköğretim imkânları sunmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Röportaj sonrası Euro90TV Kanalı Müdürü Burhan Vedat YORGANCI ve Yayın Direktörü Songül ÖZTÜRK, Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’ in makamında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.