2017-12-20

Akademik Yayıncılıkta Uluslararasılaşma ve Süreli Yayın Yönetimi Çalıştayı Düzenlendi



Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Akademik Yayıncılıkta Uluslararasılaşma ve Süreli Yayın Yönetimi Çalıştayı”, Rektörlük Konferans Salonu’ nda gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr.Metin Tunç, Online Bilgi Akademik Yayın personeli Bora Karayel ile Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Dergisi (JOTAF) Editörü Prof. Dr. Türkan Aktaş’ ın konuşmacı olarak katıldığı Çalıştaya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet İstanbulluoğlu, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Sevim Gaytancıoğlu ile Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu sekreterleri katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç sağlık, sosyal, fen bilimlerinde süreli yayıncılık ilkeleri hakkında bilgi aktarırken, Bora Karayel uluslararası bilim ağı olan Web of Science ve Bilim Aktif İndeksi SCI uygulamaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Türkan Aktaş konuşmasında, TR dizin ve açık kaynak süreli yayın yönetim sistemleri, ulusal ve uluslararası dizinler, e- derginin öneminden, avantajlarından ve yaşanan problemlerinden bahsederek, TÜBİTAK- DERGİPARK ULAKBİM dergi sistemlerinin ile ilgili bilgi verdi.

Çalıştay katılımcıların sorularının cevaplanılmasının ardından son buldu.

Nitelikli Yayının Önemi ve Geliştirmedeki Problemler Sunusuna ulaşmak için tıklayınız

Akademik Performans Ölçüm Sistemleri Sunusuna ulaşmak için tıklayınız 

TR Dizin ve Açık Kaynak Süreli Yayın Yönetim Sistemleri sunusuna ulaşmak için tıklayınız