2017-05-09

Abdullah Bin Yassine Üniversitesi ile Eğitim Alanında İşbirliği Protokolü İmzalandı



Üniversitemiz ile Moritanya Abdullah Bin Yassine Üniversitesi arasında karşılıklı fayda sağlayacak eğitim alanında ikili işbirliği protokolü imzalandı.

İkili İşbirliği Protokolüne Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Abdullah Bin Yassine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohamed Salem Bouyaye imza attı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol ile akademik araştırmaları desteklenmesi, karşılıklı fayda sağlayacak akademik programlar geliştirme, iki üniversitenin ortak alanları ile ilgili bilgi ve materyal paylaşımı, lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğrenci değişimi, bilimsel makalelerin yayınlanması gibi akademik ve eğitim alanlarındaki etkinliklerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Mohamed Salem Bouyaye de gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Namık Kemal Üniversitesi’nin gelişimini yakından takip ettiklerini, imzalanan protokol ile Namık Kemal Üniversitesi ile köprü kurulacağına dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise üniversitemizin tarihi gelişiminden bahsederek, “Namık Kemal Üniversitesi, başarılarıyla adından söz ettiren genç ve dinamik bir üniversite olarak anılmaktadır. Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği imkânlarının arttırılmasına büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda pek çok uluslararası üniversite ile değişim programları kapsamında anlaşmalar gerçekleştirdik. Bugün imzalayacağımız protokolün de iki üniversite arasında yeni oluşumların kapısını açmasını diliyorum” dedi.

Törende Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Moritanya Uluslar arası İlişkiler Danışmanı Cheikh Mohamed ile İHH Afrika Ülkeleri Temsilcisi ve Abdullah Bin Yassine Üniversitesi Danışmanı Fikret Güler de bulundu.