2020-03-16

8 Mart Dünya Kadınlar Günü



Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM) tarafından 13 Mart Cuma günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında iki sergi Rektörlük Fuaye alanda sanatseverler ile buluştu.

Serginin açılışında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Müge YILDIZ TOPAK, Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM)Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ve NAKSAM yönetim kurulu ve NAKSAM danışma kurulu,  akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ programın açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Kadın odaklı kadına dair yapılan her toplantının çıktısı mutlaka bu konuya olumlu hizmet sağlayacaktır. NAKSAM olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimizin faydalı olmasını diliyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bizlere bu fırsatı sağladığı için başta Rektörümüz ve çok kıymetli Eşleri Hanfendiye, NAKSAM Danışma Kurulu üyelerine desteklerinden dolayı, çok kıymetli misafirlerimize de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Kadınların toplum hayatlarındaki rollerini ve kadın haklarını vurgulamak için fırsat teşkil eden Ülkemizdeki ve Dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, bilgi temelli toplum inşa etme hedefiyle bünyesindeki Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM)’nin gerçekleştirdiği kadına yönelik çalışmaları sayesinde bu konudaki sosyal sorumluluğunu yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk ve dünya kadınlarının; başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere annelerimizin ve kız kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Giyim Üretim Teknolojisi Programı tarafından hazırlanan “Karacakılavuz Dokumalarının Çağdaş Giysi Tasarımlarında Kullanımı Sergisi” ve Kadın Girişimci Reyhan ERDİREN’e ait “Cam Sanatı Sergisi” açılarak izleyicilerin beğenisine sunuldu.