2017-03-31

6.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu Başladı



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Teknolojileri AR-GE Topluluğu ve öğretim üyeleri tarafından düzenlenen 6.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu” başladı.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumun ikinci günü Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda; üçüncü günü ise EXPOMED TÜYAP Karadeniz Salonu’nda devam edecek.

Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinin mesleki ve bilimsel yetkinliklerini arttırmak amacıyla düzenlenen sempozyumun açılış töreninde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler ile öğrenciler bulundu.

Sempozyum, Biyomedikal Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Topluluğu Başkanı Uğur Deniz Koç’un konuşması ile başladı. Koç, sempozyumun sektörün temsilcilerinin deneyimlerini öğrencilere aktarmalarına ortam hazırlamak ve bu sektöre ait soru işaretlerini gidermek amacıyla belirterek; sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Devecioğlu, 6 yıldır süregelerek gerçekleştirilen sempozyumun önemine değinerek, “Burada herkesin güzel bir sempozyum geçirmesini diliyorum” sözlerine yer verdi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Betül Taşdelen ise konuşmasında, “Biyomedikal Teknolojileri AR-GE Topluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da akademisyenleri, sektördeki temsilcileri ve gerek üniversitemiz bünyesinde gerekse diğer üniversitelerin öğrencilerini ortak bir platformda buluşturmaya vesile olduğu için tebrik ederim” sözlerine yer verirken sempozyumun hayırlı geçmesini diledi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Biyomedikal mühendisliği Avrupa ve Amerika’da geleceğin ilk beş mesleği arasında bulunuyor. Bu acıdan siz Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerini şanslı görüyorum.  Sağlık sektörü, ülkemizde son zamanlarda büyük bir ivme kazandı.  Burada biyomedikal mühendislerine yani sizlere büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizin yenilikçi, bilim ve teknolojiyi üreten, kişiler olmasını istiyoruz. O anlamda geleceğimizin daha parlak olacağını düşünüyoruz. ” sözlerine yer verdi. Prof. Dr. İsmail Yılmaz, bu yıl 6. düzenlenen sempozyumun sürekliliğine dikkat çekerek Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin bu tür sempozyumlarda aktif rol üstlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sempozyumun ilk sunumunu Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dumrul Gülen gerçekleştirdi. Doç. Dr.Dumrul Gülen sunumunda “İmmünoterapi Yöntemleri” konusunu ele aldı.