2017-04-26

57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri Anma Programı



Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, NKÜ Tiyatro Topluluğu ve 57. Alay Topluluğu tarafından"57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri Anma Oratoryo ve Sergisi" düzenlendi.

Rektörlük Fuaye Alanında Garnizon Komutan V. Alb. Şükrü Şenduran ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin “57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri”  temalı resim sergisi açıldı.

Serginin açılışının ardından Rektörlük Konferans Salonunda 57. Alay Anma Programı kapsamında NKÜ Tiyatro Topluluğu tarafından 57. Alay Topluluğu katkılarıyla Oratoryo düzenlendi.

Oratoryonun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Şüphesiz Çanakkale bizler için bir hazinedir. Keza 57. Alay da öyledir. Bir milleti ayakta tutan en önemli özelliği tarihi geçmişidir. Bizler tarihimize sahip çıkarak onun şuurunu taşıyabilirsek geleceğimiz o denli güçlü olur.  Tarihimize sahip çıkma konusunda başta idarecilerimiz olmak üzere hepimize görev düşüyor.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Üniversitesi Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi Personeli Gökşen Özen tarafından “Çanakkale Savaşlarının İlk Günü ve 57. Alay”  konulu sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından NKÜ Tiyatro Topluluğunun gerçekleştirdiği 57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri Anma Oratoryosunda 57. Alay’ın Çanakkale’deki önemi vurgulanırken; gösteri katılımcılardan tam not aldı.