2017-03-29

53.Kütüphanecilik Haftası



Üniversitemizde “53.Kütüphanecilik Haftası” etkinlikleri kapsamında konuşmacı olarak Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altay’ın katıldığı konferans düzenlendi.

Program kapsamında Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinden en çok yayın ödünç alan öğrenci, idari personel ile akademisyenlere ödülleri takdim edildi.

Konferans öncesinde konuşan Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Müdürü Öğr. Gör. Nuran Koltuk, kitap ve kütüphanenin tarihteki önemine değinerek, öğrencilerin kitap okumaya yönlendirilmesi konusuna dikkat çekti.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altay 53. Kütüphane Haftası nedeniyle verdiği konferansta “Türkiye ve Bulgaristan’ın Ortak Kültür Mirası Olarak Bulgaristan Kütüphaneleri” konusunu ele aldı. Bulgaristan’da bulunan manastır kütüphaneleri, vakıf kütüphaneleri, Chitalishte Kütüphaneleri ve Bulgaristan Aziz Kiril Methodius Ulusal Kütüphanesini ortak kültür mirası perspektifinde ele alarak bu kütüphaneler hakkında katılımcılara bilgi veren Altay, “Türkiye ve Bulgaristan komşu olmanın ötesinde ortak tarih ve kültür mirasına sahip iki ülkedir. İki ülkenin insanları altı yüzyıla yakın bir süre boyunca Osmanlı Devleti çatısı altında birlikte yaşamışlardır. Bu birlikte yaşamanın sonucunda her iki ülke insanlarının dini hayatlarından gündelik hayatlarına uzanan; dil, adet, gelenek ve göreneklerinde pek çok benzerlik ortaya çıkmıştır. Türkiye ve Bulgaristan’daki halk kütüphanelerinin tarihsel gelişimlerinde her iki ülkede yaşanan toplumsal süreç ve dönüşümlerin etkilerini gözlemlemek mümkündür.” dedi.

53. Kütüphanecilik Haftası programı konferansın ardından günün anısına çiçek takdimi ile son buldu.