2015-04-07

4. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu Tamamlandı



Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda başlayan 4. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu’un ikinci günü Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde, son günü ise Tıbbi Cihazlar ve Malzeme Fuarı EXPOMED 2015 Tüyap Kongre Merkezi Karadeniz Salonu’nun da gerçekleştirildi.

Sempozyumun ikinci gününe Nüve Bölge Bayisi İndem A.Ş. temsilcileri ile uygulamalı eğitim için büyük bir titizlikle cihaz kurulumları yapıldı. Nüve A.Ş. Ar-Ge Müdürü Yusuf Çetinkaya sertifikalı eğitimi gerçekleştirdikten sonra geleceğin mühendisleriyle izlenilmesi gereken adımlardan bahsetti ve soruları cevapladı. Öğleden sonraki oturum Siemed Tıbbi Sistemler’in Teknik Servis Müdür Yardımcısı Burak Dede ile Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Hakkı Gökhan Yararbaş’ın sunumu ile başladı. Söyleşi şeklinde devam eden oturumda sektöre adım atılırken dikkat edilmesi gereken hususlar ön planda tutuldu.

Sempozyumun üçüncü günü ise NKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Betül Taşdelen bölümü tanıtan sunumunun ardından farklı üniversitelerden gelen katılımcılar olduğunu belirterek sempozyumun ulusallaşma yönünde hedefini başarıyla tamamladığını söyledi. Yeditepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ertaş, Biyomedikal Mühendisliği eğitimindeki inovasyonlardan bahsetti.

Açılış konuşmalarından sonra kürsüyü Sağlık Bakanı Danışmanı Metin Genç aldı. Biyomedikal Mühendisliği’nin alt dalı olan Klinik Mühendisliği’nin Geleceği adlı sunumunda tıbbi cihaz piyasasından, Sağlık Bakanlığı Şehir Hastaneler Projesi’nden ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın izlediği politikalardan bahsetti. Marmara Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Nilhan Kayahan-Apohan Doku Mühendisliğinde Kullanılan Nanofiber Yapı İskeleleri hakkındaki bilimsel araştırmalarını anlatarak bu araştırmalarda yardımcı olan takım arkadaşlarına teşekkür etti. Güney A.Ş. Genel Müdürü Dr. A. Barış Haznedaroğlu implant sektöründeki Biyomedikal Mühendisliği’nin yerini somut bir şekilde ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Temiz Odalar Sorumlusu Ahmet Turan Talaş 3D Yazıcı’nın avantajları ve medikal sektördeki kullanım alanlarına dair örnekler verdi, davetinden dolayı Okan Öztürk’e teşekkürlerini iletti.

Öğrenci Poster Bildirisi için 3 farklı üniversiteden akademisyenler ve 3 farklı firma temsilcileri juriyi oluşturdu. Yapılan oylamalar neticesinde Biyomedikal Mühendisliği’nde Yenilikler adlı Öğrenci Poster Bildiri Yarışması’nda 2 postere ikincilik ödülü verildi.