2015-03-25

4.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu Başladı



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Teknolojileri AR-GE Topluluğu ve öğretim üyeleri tarafından düzenlenen “4.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu” başladı.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumun ikinci günü Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde son günü ise Tıbbi Cihazlar ve Malzeme Fuarı EXPOMED Tüyap Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyum, Biyomedikal Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Topluluğu Başkanı Erdi Dede’nin konuşması ile başlarken, Topluluk Başkanı Erdi Dede sempozyumu lisans ve ön lisans öğrencilerinin Biyomedikal Mühendisliği alanında bilgilerini geliştirmek amacıyla düzenlediklerini belirterek sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Biyomedikal Mühendisliği  Sempozyumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hale Pınar Zengingönül de, “Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Biyomedikal Öğrenci Sempozyumu her yıl farklı anlamlar taşıyor. Biz bu çalışmaları öğrencilerimizin daha fazla pratikte yer almaları açısından önemsiyoruz” diyerek, yıl içerindeki projelere imza atan öğrencileri kürsüye davet ederek tebrik etti.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Betül Taşdelen ise konuşmasında, “Bugün burada açılışını yapmakta olduğumuz sempozyum geleceğimizin güvencesi gençlerimiz tarafından gerçekleştirilmesi açısından çok anlamlı buluyorum” diyerek sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Sempozyumun ilk gününde Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suna Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Profesörü Prof. Dr. Üstün Aydıngöz, Siemens Klinik Pazarlama Müdürü Ali Levent Kurtoğlu, Tümdef Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan Ömer Faruk Kuru, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Dönmez ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ata Akın sunum yaptı.