2019-12-09

3 Aralık Dünya Engeliler Günü



T.C. Tekirdağ Valiliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programlar kapsamında; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşleri Selda ŞAHİN himayelerinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonda gerçekleştirilen programa Tekirdağ Yardımcısı Asalet KARABULUT, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşleri Selda ŞAHİN, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü USLU, dekanlar, üniversitemizin akademik personeli ve misafirler katıldı.

Programın açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hazırlamış olduğumuz programımıza hepiniz hoş geldiniz. Engelli demek benim hoşuma da gitmiyor aslında. O yüzden belirlenen sloganı çok güzel “Herhangi bir aralıkta değil, her zaman yanınızdayız.” Ben “özel” kelimesini kullanmayı daha çok seviyorum. Farkındalık çok önemli. Özel bireyler, bizim hayatlarımızın bir parçası. Olmasa olmazımız. Bu nedenle üniversite yönetimi olarak her zaman özel bireylerimizin yanındayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle ve eşim Selda ŞAHİN’e Kıymetli Rektör Yardımcımızın eşi Hatice ÇAKICI’ya ve Üniversitemizin sosyal sorumluluk projelerimizi organize etmek üzere kurulan ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bu konu ile ilgili her geçen gün farkındalığı arttırmaya çalışıyorlar, bu bağlamda çok güzel sosyal sorumluluk projelerine imza atıyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tekrar Valiliğimize, Milli Eğitim İl Müdürümüze, buradaki ekibimize çok teşekkür ediyor, şükranlarımız sunuyorum. Özel günümüz hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Vali Yardımcısı Asalet KARABULUT “İnsan toplum içinde yaşar, bundan dolayı birbirimizi kabullenmemiz, birbirimize saygı, sevgi ve hoşgörü içinde davranmamız gerekir. Toplum ilişkilerinde anlayış önemlidir. Diğer insanları anlamanın yolu empatiden geçer. Hayatını devam ettiren insanların engelli vatandaşlarımızın durumlarını görerek empati yapmaları gerekir. Her insanın bir engelli adayı olduğunu her zaman hatırlamalıyız. Unutmamamız gereken en önemli şeyin en büyük engelin zihinlerdeki ve gönüllerdeki engelin olmasıdır. Bilmeliyiz ki engelli olmak bir tercih değil bir sonuçtur. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekir.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu kazanan kızı Işılay Simge DEMİRKOL’un kayıt gününden mezun oluncaya kadar yanından ayrılmayan annesi Gülay DEMİRKOL’un hikayesini paylaştı. Farkındalığın arttırılması amacıyla anne kızın bir günlerini anlatan film gösterimi büyük alkış topladı.

Program Tekirdağ Özel Eğitim Uygulama Okulunun gösterileri, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 1. Sınıf Öğrencisi Ali Cem BAŞARAN’ın piyano dinletisi ev İl Milli Eğitim Müzik Koordinatörü Melih PATOĞLU Yönetimindeki Otizm Müzik Grubunun müzik dinletisi ile devam etti.

Program günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.