2015-06-24

2014-2015 Akademik Yılı Muratlı Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz Muratlı Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni, Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Mezuniyet Törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Nebi Tepe, Garnizon Komutanı Serdar Çidem, Emniyet Müdürü Ayhan Atabek ve ailelerin katılımıyla 19 Haziran 2015 Cuma günü saat 14.30’da Muratlı Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı' nın söylenmesinin ardından Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan Yüksekokul Dönem Birincisi Nuray Helvacı; “Mezuniyetin böylesine buruk bir zafer olacağını hiç düşünmemiştim. Ne yazık ki başlangıçlar güzel fakat bitişler zordur. Hepimiz farklı şehirlerden, farklı okullardan, farklı hayallerle çıktık bu yolculuğa. Kimimiz burada olmayı, şuan okuduğu bölümde okumayı aklından geçirmiyordu belki. Fakat şuan burada, bu okulda, bu bölümü okuduğum için çok mutluyum. Hayatta her zaman bizim istediklerimiz, hayal ettiklerimiz, çabaladıklarımız olmaz. Kendimizi bambaşka konumda buluruz. Bu hayatın, ‘Hadi şimdi buradan devam et’ deme şeklidir. Evet, Muratlı küçük, fiziki şartları sınırlı bir yer ama size kazandırdıklarını ve kazandıracaklarını göz ardı etmemelisiniz. Ben Muratlı’da çok şey gördüm; insanları, hayatı tanıdım. Burada hayata farklı bir pencereden bakmayı öğrendim. Öğrendiğim en önemli şey, hayatın sundukları ile asla yetinmemek” diye konuştu.

Daha sonra konuşmalarını yapan Muratlı Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Ömer Öksüz, “2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet törenine hoş geldiniz. Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu çok özel günü bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyor, sizleri şahsım ve mesai arkadaşlarım adına en derin saygılarımla selamlıyorum. Sevgili öğrenciler; Bugün sizleri genç ve dinamik meslek sahibi bireyler olarak hayatınızın yeni bir dönemine uğurluyoruz. Dürüst ve ahlaklı, kendine inanan, meslek sahibi gençler olarak yeni bir hayata başlayacaksınız. Aileleriniz ve bu ülke için yapacağınız çok şey var. Hepinizi ayrı ayrı kutluyor, Ulu Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği aydınlık yarınlar için çalışacağınızı biliyorum. Namık Kemal Üniversitesi kimliğinizle arkanızda başarılarınızla övünecek ve kapısı sizlere daima açık olan hocalarınızın olduğunuzu unutmayın. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun” dedi.

Muratlı Belediye Başkanı Sayın Nebi Tepe; “Yüksekokulumuz Muratlımızın olmazsa olmaz koşullarından birisidir. Ben göreve geldiğimden beri Muratlı Belediyesi olarak Meslek Yüksekokulu’nun hep yanında oldum. Okulun daha da gelişmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Özellikle son dönemde Sayın Kaymakamımızın gayretleri ile kurduğumuz “Muratlı Yükseköğretim Gönüllüleri Derneği” sayesinde kaba inşaatını bitirdiğimiz okul, Sayın İsmail Temel Dubaz amcamızın hibe ettiği yerde yükseliyor ve inşallah yeni akademik yılda hizmete başlayacak" dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay; "Üniversitemiz bu yıl 4 bin mezun vermekte, ülkelerin gelişmelerinde yetişmiş insan gücünün ne kadar önemli olduğunu muhakkak hepimiz biliyoruz. Ülkemiz bu manada çok ciddi bir yol almış durumda. Ben mezun olan tüm öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar temenni ediyor, öğrenciler üzerinde büyük emekleri bulunan Muratlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları’nı kutluyorum" dedi.

Sözlerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i rahmetle anarak başlayan Muratlı Kaymakamı Sayın Mahmut Hersanlıoğlu ise;“Hayat eşittir mutluluk eşittir başarıdır. Başarı eşittir mutluluksa, sizin hedefiniz mutluluk olmalıdır. Vicdanen nasıl mutlu olmayı hissediyorsanız öyle mutlu olun, öyle hayatı dolu dolu yaşayın. Yaşadığınız yerde hayatınızı anlamlandırın. Hayatınızı anlamlandıramıyorsanız, bence hayatta başarılı ve mutlu değilsiniz demektir. Öncelikle kendinize, sonra ailenize ve çevrenize, sonra bu büyük millete ve insanlığa faydanız olacak. Hayatı böyle okursanız hayatta mutlu ve başarılı olursunuz diyorum. Sizlere hayatta mutluluk diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” ifadelerine yer verdi

Konuşmaların ardından Yüksekokulumuzun dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. 

Diğer öğrencilere de diplomalarının ve hediyelerinin verilmesinin ardından öğrencilerimiz keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadılar.