2014-06-27

2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Muratlı Meslek Yüksekokulu’nda Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz Muratlı Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni, Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Mezuniyet Törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Hayırsever İsmail Temel Dubaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Hasan Boynukara, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ahmet Kubaş, akademisyenler, Muratlı ilçesinin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve mezunların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan Yüksekokul Dönem Birincisi Kezban Karayakalı, “Bu gün bizler için çok özel ve kıymetli bir gün. Bu gün hem sevinci hem hüznü hem de gururu bir arada yaşıyorum. Bu karmaşık duygular içinde yaşamımızın en heyecanlı dönemini geride bırakarak hayatın ta kendisine yelken açıyoruz. Heyecanımızı paylaştığınız için hepinize, arkadaşlarım ve Meslek Yüksekokulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Muratlı Meslek Yüksekokul Müdürü Yard. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, yapmış olduğu konuşmada mezun öğrencileri tebrik ederek, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek‘in oluruyla; yerleşkemizin adını ‘Namık Kemal Üniversitesi Muratlı  İsmail Temel  Dubaz Yerleşkesi’,  ve de yeni Yüksekokul binamızda yapılacak olan konferans salonuna, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun adının verilmesini Yüksek okul kurulumuz aldığı bir kararla uygun görmüştür; diyerek sürpriz bir açıklama yaptı.

Mezun olan gençleri kutlayan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, "Muratlı'nın sessizliği, sakinliği ile bıraktığı iz beni mutlu ediyor. İnşallah bir daha ki döneme genç kardeşlerimiz yeni yerde, daha iyi şartlarda öğrenim görecekler. Genç arkadaşlarımın öğrenimlerini 2 yılda bırakmamalarını, devam etmelerini diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Göstermiş oldukları emeklerinden dolayı tüm öğretim görevlilerine teşekkür eden Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise, mezun olan gençlere nasihatlerde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, Muratlı'ya her geldiğinde kendisini rahatsız eden bir husus olduğunu söyleyerek, "Yeni yüksekokul binası yapım işi Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu'nun girişimleriyle gerçekleşti. Kendisi bizi ziyaret ederek durumu anlattı. Biz de dedik ki, kaymakamım siz başlatın. Kendisi durumu yakinen bilen bir insan. Sağ olsun kaymakamım canla başla çalıştı, inşaatı bitirdiler" diye konuştu. Prof. Dr. Osman Şimşek konuşmasını “Eminim ki, buradan mezun olan öğrencilerimiz Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecek” sözleriyle tamamladı.

Törende yeni yüksekokul binası yapımında yardımlarını esirgemeyen Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'na,  Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe'ye, Muratlı ilçesinde meslek yüksekokulu binası yapımı için arazi bağışlayan İsmail Temel Dubaz’a, yapımı devam eden okul binasının müteahhidi Kerem Demir'e plaket takdim edilerek, göstermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür edildi.

Plaketlerin verilmesinin ardından protokol üyeleri Meslek Yüksekokulu’nun dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize diplomalarını ve hediyelerini takdim edildi.  

Diğer öğrencilere de diplomalarının ve hediyelerinin verilmesinin ardından öğrencilerimiz keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadılar.