2018-04-20

12. Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Devam Ediyor



Üniversitemiz tarafından düzenlenen 12. Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Kültür Sanat ve spor etkinlikleri, tiyatro gösterileri, amatör grup performansları, halk oyunları ve dans ekiplerinin gösterileri, spor müsabakaları ve öğrenci topluluklarımızın stantlarda düzenledikleri etkinliklerle devam ediyor.

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Okçuluk Topluluğu Spor Kompleksi önünde gerçekleştirdiği gösteri ile okçuluk sporunun farklı tekniklerini sundular.

Ata sporumuz olan yağlı güreş de düzenlenen yarışma ile Üniversitemiz Kültür Sanat Etkinlikleri programındaki yerini aldı. Üniversitemiz Güreş Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen müsabakalarda pehlivanlar kıyasıya yarıştı.

Popdan rocka, metalden Türk Halk Müziğine kadar geniş bir yelpazede Üniversitemiz öğrencileri tarafından kurulan müzik grupları, Sosyal Yaşam Merkezinde 5 gün boyunca sahne aldı.  

Organize edilen karaoke partileri ile öğrenciler, derslerin stresinden kısa süreliğine de olsa uzaklaşma fırsatı buldu.

Kültür ve Sanat Etkinleri çerçevesinde rölyef, ebru ve ipek kozası sergisi açıldı. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yıl içerisinde açılan ücretsiz kurslarda Rölyef Kursu Eğiticisi Nebahat Akın, Ebru ve İpek Kozası Eğiticisi Melin Meriç' in verdiği eğitimlerde üretilen eserlerin sergilendiği sergi, sanatseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.  

Spor Kompleksinde gerçekleştirilen yüzme, basketbol, voleybol, Amerikan futbolu, atletizm, bilek güreşi gibi sporlar ile öğrenciler sportif etkinliklere katılarak mücadele etti.

Centilmenliğin ön plana çıktığı müsabakalarda öğrenciler böyle organizasyonlarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.