2019-05-22

100. Yılında O’nun İzindeki Türk Gençliği Adlı Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dalila ÖZBAY koordinatörlüğünde, Fen Edebiyat Fakültesi fuaye alanında “100. Yılında O’nun İzindeki Türk Gençliği" adlı resim sergisi açıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, serginin açılış kurdelesini akademisyenler ve öğrenciler ile birlikte keserken, 36 öğrencinin çalışmasından oluşan sergiye sanatseverlerin ilgisi büyük oldu.  

Serginin açılışında konuşan  Doç. Dalila ÖZBAY, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü öğrencileri olarak geçen yüzyıl başında topluca yaşadığımız çok önemli tarihi olayların (Balkan Savaşı, Çanakkale Savaşı, I Dünya Savaşı) devamı olan İstiklal Savaşı’nın başlaması, 23 Nisan TBMM’nin kuruluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Üniversitemiz gençliği olarak bir dizi sergi açmaya karar verdik: Bu sergilerimizin ilki olarak 19 Mayıs 1919’un, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının başlattığı İstiklal Savaşı'nın başlangıcı olması nedeniyle bu tarihi olayın önemini anlamaya ve yorumlamaya çalıştık. 19 Mayıs’ı gençliğe emanet eden Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ve yaptığı devrimlerle modern, çağdaş bir Türkiye ve Türk Gençliği yaratmaya çalışıyordu. İşte gerçekleştireceğimiz bu sergi, O’nun izinde ve O’nu anlamaya çalışan Resim Bölümü gençliğinin görselleridir.” sözlerine yer verdi.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY ise konuşmasında “Resim Bölümü 2013 yılında Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde kuruldu. Bir taraftan bölümümüz faal olarak çalışmalarına devam ederken diğer taraftan da katıldığı yurt içi ve yurt dışı sanatsal etkinliklerle Resim Bölümümüz Üniversitemizin görünürlüğünü sürekli olarak arttırmaktadır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimizin konsepti, “19 Mayıs” teması ve yanında karma bir konsept içeriyor. Sergide 36 öğrencimizin yaptığı işler bulunuyor. Sergiyi keyifle gezeceğinize inanıyor, emeği geçenlere saygılarımı sunuyorum.” sözlerine yer verdi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI “Öğrencilerimizin büyük emek vererek oluşturduğu serginizin açılışında bulunmak benim için büyük mutluluk. İnşallah başarılı bir sergi olur. Hayırlı olsun diyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Program günün anısına teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.