2017-05-08

10. Uluslararası Öğrenci Buluşması Tekirdağ’da Gerçekleşti



Bu yıl 20 ülke 55 şehirde düzenlenen 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması Tekirdağ’da Cengiz Topel Meydanında gerçekleşti.

Üniversitemiz öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) e bağlı olarak faaliyet gösteren Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (TUDER) tarafından ilki geçen sene yapılan ve bu sene ikincisi yapılan Uluslararası Öğrenci Buluşmasına bu yıl on beş ülke standı kuruldu. Bu ülkeler; Türkmenistan-Yunanistan (Batı Trakya)-Afganistan-Azerbaycan-Somali-Kazakistan-Pakistan-Yemen-Malawi-Bosna Hersek-Kosova-Bulgaristan-Suriye-Filipinler-Irak. Etkinliğe Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreter V. Yard. Doç. Dr. Abdullah Yinanç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Kurt, Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Sümbül, Tekirdağ Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Ülkü Uslu, Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, UDEF Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Demir ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Tekirdağ halkı katıldı.

Program Suriye’den Muhammed Dibis'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Rahim Celep açılış konuşmasında; “ TUDER’i kuralı iki buçuk sene oldu. Her geçen gün derneğe gelen ve faaliyetlerimize katılan öğrenci sayısı artmaktadır. Yaptığımız öğrenci buluşması Tekirdağ’da uluslararası boyutta yapılan en önemli etkinliktir. Tekirdağ’da gerek resmi ve gerekse diğer sivil toplum kuruluşları bizleri tanıdıkça ve yaptığımız işin önemini gördükçe değerli katkılarının arttığı görmekteyiz. Hepsine buradan teşekkür ediyorum.” dedi.

“Biz şunun farkındayız Türkiye’nin başarısı, Türkiye’nin ilerlemesi dünyanın da menfaatinedir.”

Uluslararası öğrenciler adına konuşma yapan Afganistan’dan Aminullah Rahmani ise “Bugün burada dünyanın dört bir yanından gelip Tekirdağ da geleceğimiz için bizlerle birlikte yürüyen sizlerin desteği ve katkılarıyla “10. Uluslararası Öğrenci Buluşması” programımızı gerçekleştiriyoruz. Bizlere kucak açtığınız ve değerli katkılarınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bizler kendi ülkemizin ile Türkiyemizin ve gözü yaşlı bu coğrafyanın umudu, geleceğiyiz. Bugün dünyanın içinde bulunduğu buhrandan insanlığı çıkaracak olan bizleriz. Bakın,  Doğumuzda – Batımızda, Kuzeyimizde – Güneyimizde gözlerini sizlere dikmiş mazlum yığınlarca insanlar var. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, hayatta insanlık adına, hak ve adalet adına atılan hiçbir adım küçük ve önemsiz değildir. Hele ki biz gençlerin adımları, çabaları insanlığın içine düştüğü çıkmaz sokaktan çıkışı için döşenen taşlardır. Biz şunun farkındayız Türkiye’nin başarısı, Türkiye’nin ilerlemesi dünyanın da menfaatinedir. Bizde bu güç var! Biz buna katkı sağlamak için buradayız.” dedi.

UDEF Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Demir ise yaptığı konuşmada “ UDEF her geçen gün büyüyor. Dernek sayımız artıyor. Ben geçen sene de buraya gelmiştim. Tekirdağ da ayrı bir hava var. Burada yapılan öğrenci buluşmasında öğrencilerin samimiyeti ve mutluluğu yüzlerinden okunuyor.” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz da yaptığı konuşmada    “Namık Kemal Üniversitesi olarak Uluslararası Öğrencilere büyük önem vermekteyiz. Başta balkan ülkeleri olmak üzere öğrenci gelebilecek ülkelere gidip üniversite tanıtımları yapmaktayız. Bu öğrencilerimiz bizlerin misafirleridir. Hepsi buradan mezun olduktan sonra birer Türkiye dostu ve elçisi olarak kendi ülkelerine dönecekler. Sivil toplum kuruluşlarımızın bu tür faaliyetlerini destekliyoruz.“ dedi.

Program daha sonra NKÜ Halk Dansları Topluluğunun ve öğrencilerin hazırladıkları sahne gösterileri ve ülke stantlarının gezilmesiyle devam etti. Açılış programı sonunda tüm ziyaretçilere yöresel pilav ve ayran ikramı yapıldı.