2018-11-09

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Ebediyete intikalinin 80. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anarken, gösterdiği medeniyet yolunda fikirlerinin ışığı ile aydınlanmaya devam ediyoruz.

Atatürk, sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve insani değerlere verdiği önem, onu dünyanın saygın liderlerinden biri yapmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün temel felsefesi, ülkemizin sahip olduğu imkânları güçlendirerek milletimizi birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Milli irade bilinci yüksek olan milletimiz de Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak konusunda kararlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını, vatan müdafaasının isimsiz kahramanlarını ve vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK