2015-06-25

Çerkezköy Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencileri Amfi Tiyatro'da gerçekleşen Mezuniyet Töreni ile diploma almanın mutluluğunu yaşadı.

Mezuniyet törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay ,Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Kurmay Yarbay Osman Çetin, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksekokulunu birincilik ile bitiren Yeliz Tamirci konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında arkadaşlarından ayrıldığı için üzgün, okulu derece ile bitirdiği için mutlu olduğunu kaydeden Tamirci “Eğitim-öğretim yılında bizlere ve tüm öğrencilere emeği geçen öğretim görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman' ın gerçekleştirdiği konuşmada eğitimin önemli bir miras olduğundan bahsetti. Şişman, “Bilgi ve teknolojinin ön plana çıktığı günümüzde anne ve babalar olarak çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras iyi bir eğitim fırsatı ve erdemli birer birey olarak yetiştirmek olacaktır. Böylece hem çocuklarımıza hem de onlardan sonra gelecek yeni kuşaklara yaşanabilir, huzur ve sevgi dolu bir ülke bırakabiliriz” diye konuştu.

Öğrencilerin velilerine tavsiyelerde bulunan Şişman “ Şüphesiz, sizler de bu düşünce ile hareket ettiniz. Çocuklarınıza bugüne kadar maddi ve manevi olarak her türlü desteği verdiniz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. Her zaman destekçileri oldunuz. Çocuklarınız, bugün üniversiteden mezun oluyor. Bugün aslında sizin de gününüz! Yaşadığınız haklı sevinç ve gururu bizler de paylaşıyoruz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. Haklı gururunuzu ve mutluluğunuzu paylaşıyor, hepinizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Okuldan mezun olan öğrencilerin kendileri için son değil aksine bir başlangıç olduğunu kaydeden Şişman “Bugün Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’ndaki eğitiminizin son gününe geldiniz. Hayatınızın geri kalanı için burada geçen yıllarınız geleceğe hazırlanma zamanıydı. Başlangıçta çok uzun geçeceğini sandığınız eğitiminiz biliyorum ki çok hızlı bir sürede sona erdi. Umarım burada geçen günlerinizi iyi değerlendirmişsinizdir, geleceğe iyi hazırlanmışsınızdır. Çünkü bugün sizler için bir son değil bir başlangıçtır” dedi.

Öğrencilerine bol bol tavsiyelerde bulunan Şişman “Öğreniminiz boyunca edindiğiniz bilgiler, sosyal ve bireysel gelişiminiz ile Dünya’nın her yerinde başarılı olacağınıza inanıyorum. Ancak unutmayınız ki; hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde bilgiler de hızla eskimekte ve yeni bilgiler ortaya çıkmaktadır. Almış olduğunuz diploma yaşamınız için sadece bir araçtır. Fakat gelecekteki yaşamınız için yeterli bir belge olmadığını bilmenizi isterim. Geleceğiniz için sürekli öğrenen bireyler olmayı ilke edinmelisiniz ve kendinizi her alanda sürekli geliştirme gayreti içinde olmalısınız. Hangi alanda olursanız olun, farklı olmaya ve farklılık yaratmaya çalışınız. Zira rekabet üstünlüğünün farklılıklarda yattığını unutmayınız. İş hayatında rakiplerinizle aranızdaki farklılıklar üstünlüğünüzün temeli olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay Mezun olan öğrenciler için yeni bir dönemin başladığını kaydederek: “Velilerin sizler için yaptığı fedakarlıklar şimdi alacağınız diploma ile karşılık bulacaktır. Sizleri yetiştirip başarınıza ortak olan ailelerinizi kutluyorum. Hayatınızın yeni döneminde sürekli yeni şeyler öğrenmeye meraklı olun. Diploma tek başına önemli değildir ve tek başına bir şey ifade etmez. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız ilk önce kendi işinizi ve insanlarımızı seveceksiniz. Başarının sırları arasında insanları sevmek vardır” diye konuştu.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu okul birincisi Büro Yöneticiliği ve Asistanlığı Programı öğrencisi Yeliz Tamirci’ye ödülünü Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Kurmay Yarbay Osman Çetin, ikinci ÇMYO Büro Yöneticiliği ve Asistanlığı Programı öğrencisi Bekir Kaya’ya ödülünü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim ederken, üçüncü Lojistik Programı öğrencisi Çağla Akyol’a ise ödülünü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı takdim etti. Türkiye Üniversiteliler arası Yelken Yarışmasında Türkiye dördüncüsü olarak büyük başarı elde eden öğrenciler Murat Samsun ve Yusuf Erginer’e başarı belgelerini ise Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Can Burak Şişman verdi.

Ödül törenin ardından mezun oldukları programlara göre sahneye davet edilen öğrenciler, Akademisyenleri ile vedalaşarak mezuniyet diplomalarını aldılar. Gurur, hüzün ve mutluluğun bir arada yaşandığı gecede ise aileler için gurur,  öğrenciler için ise mutlu anlar keplerin havaya fırlatılmasıyla zirveye ulaştı. Mezuniyet töreninin ardından davetlilere ve öğrencilere Çerkezköy Belediyesi tarafından iftar yemeği dağıtıldı.