2015-05-05

“Gücünü Hisset Bilgi Paylaşım Semineri” Gerçekleştirildi.



Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Secret CV işbirliği ile 30 Nisan 2015 tarihinde Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda “Gücünü Hisset Bilgi Paylaşım Semineri” düzenlendi. Konuşmacı olarak Ahmet Cezmi GÖBÜT’ün katıldığı ve yoğun katılımın gözlendiği seminerde iletişim, mülakat teknikleri, cv hazırlama ve takım çalışmasının yanı sıra iş avlama sanatının önemli hususları üzerinde duruldu.

Seminerde ilk olarak söz alan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat ÇETİN günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çetin “öğrencilerimiz bizim hem hedef kitlemiz hem de temel destekçimizdir, bugün öğrencilerimizi iş dünyasına hazırlayacak önemli mesaj ve deneyimler sizinle paylaşılacağı gibi işe alımlarda ön plana çıkan püf noktalar üzerinde durulacaktır. Bize bu fırsatı sunan üniversite üst yönetimine, değerli yönetici ve hocalarımıza ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İkinci olarak eğitmen, danışman, yazar ve kariyer uzmanı sıfatlarına sahip Ahmet Cezmi GÖBÜT söz alarak konuşmasını yaptı. Yaklaşık 15 dünya markası olmuş firmanın personel alımında ön plana çıkardıkları hususlar ele alındı. Bu bağlamda sunumda öne çıkan mesajlardan bazıları şunlardır:

·         Başkalarının aklından istifade et,

·         Başkalarının sinerjisinden istifade et,

·         Pozitif düşün,

·         Sizi hedeflerinizden saptıracakları “kara delik” olarak nitele ve onları kendinden uzaklaştır,

·         Harekette birlik-fikirde birlik,

·         Mülakat öncesi uygun giyin, vaktinde görüşmeye git, doğru yerde ol, sürprizlere hazırlıklı ol, sorular hazırla,

·         Kara değil doğru işe odaklan, uzun vadeli düşün,

·         Öğrenme kültürü geliştir,

·         Disiplinli düşünce ve disiplinli eyleme sahip ol,

·         Birey, aile, ekip ve firmanın bir misyonu ve vizyonu olmalı,

·         Önce doğru insanı belirle, sonra doğru işi.