2015-04-02

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarından Muhteşem Konser



İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Oyunları Ekibi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı kültürel etkinlikler programı kapsamında Üniversitemizin konuğu oldu. 

Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği Konseri ve ardından sahne alan Türk Halk Oyunları gösterisine sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Programda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, akademik ve idari personel, öğrenciler ile Tekirdağlı sanatseverler bir araya geldi.

Konser çerçevesinde yer verilen “Sevdiceğim aşıkını ağlatır”, “Gözden cemalin çün ırağ oldu”, “Varken gönülde bin türlü yare” gibi Türk sanat müziğinin unutulmaz eserleri sanatseverlerden büyük alkış topladı. Konserin ardından sahneye çıkan Türk Halk Oyunları Ekibi Trabzon yöresine ait kemençe çalarak horon oynadı.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal günün anısına Türk Sanat Müziği Koro Şefi Öğretim Gör. Yeşim Altınel Çoban’a çiçek takdim ederken; Dekan Prof. Dr. Aslı Korkut ise Türk Halk Oyunları Ekibi eğitmenine günün anısına çiçek verdi.