2017-04-27

İslam Medeniyeti’nin Serüveni Konferansı Üniversitemizde Gerçekleşti



Üniversitemiz Felsefe Topluluğu ile Mavera Topluluğu tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘İslam Medeniyeti’nin Serüveni’ konulu konferans düzenlendi.

Açış konuşmasını Felsefe topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bayındır’ın yaptığı konferansın konuşmacısı Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhami Oruçoğlu oldu.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bayındır’ın İslam Medeniyet tarihini kısaca değerlendirdiği açış konuşmasından sonra konferansın konuşmacı konuğu Yrd. Doç. Dr. Oruçoğlu ise İslam medeniyetinin dünü ve bugünü hakkında önemli bilgi ve değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında ‘İslam Medeniyetinden, bir medeniyetten söz edebiliyorsak bunun karşılığı nedir? Neden dolayı bahsedebiliyoruz? Bu kavramın tarihteki yeri nedir? Günümüzde modern dönemde medeniyet tartışmaları içerisinde İslam Medeniyetine biçilen rol, ona dünya ve medeniyetler tarihi içerisinde açılan veya açılmayan alan nedir?’ gibi konulara değindi.

Soru cevap bölümü ile biten konferans sonunda konuşmacı olarak katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. İlhami Oruçoğlu’na anı seti ve çiçek takdim edildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.