2019-04-18

İlk Yardım Uygulamaları Konferansı Gerçekleşti



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından arazi çalışmalarında meydana gelebilecek kazalara önlem oluşturması amacıyla “İlk Yardım Uygulamaları” konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Uzman Fatma ŞEN konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN, Coğrafya çalışmalarının vazgeçilmez bir parçası olan arazi çalışmalarının öneminden bahsederek, bu çalışmalara katılan herkesin temel ilk yardım tekniklerini öğrenmesinin önemine vurgu yaptı. Arazi çalışmalarının coğrafya eğitiminin bir parçası olduğunun altını çizen ÖZŞAHİN, bu tür çalışmalarda temel ilk yardım teknikleri bakımından her an hazırlıklı ve donanımlı olmanın gerekliliğinden bahsetti.  Ayrıca bu tür uygulamaların öğrencilerin bilgi, anlama, beceri, tutum ve değerler gibi unsurların kazandırılmasında önemli olduğunu belirterek “Benzer örneklerin artması temennisiyle hem eğitimi veren Uzman Fatma ŞEN hem de konferansımıza katılan tüm meslektaş ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

İlk Yardım Uygulamaları konulu konferansta temel yaşam desteği ve havayolu tıkanıklığı, bilinç bozukluğu, kanamalar, yaralanmalar, kırık, yanık, donma ve sıcak çarpmaları ile ilgili konularda katılımcılara önemli bilgiler veren ŞEN, “Hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik bu işlemin öneminin geniş kitleler tarafından bilinmelidir. Türkiye’de trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani olaylar sıklıkla meydana geldiği için ilk yardım eğitimi oldukça önemlidir. Özellikle Coğrafyacıların sıklıkla arazi çalışmaları yaptıkları için temel ilk yardım tekniklerini bilmesi zarurettir.” dedi.

Program Uzman Fatma ŞEN’in katılımcıların sorularını yanıtlaması ile son buldu.