2018-03-09

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Gösterisi NKÜ’de Gerçekleşti



Üniversitemiz kültürel etkinlikleri kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sanatçıları ve halk oyunları ekipleri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde muhteşem bir gösteri sundular.

Üniversitemiz Spor Kompleksinde gerçekleşen gösteriyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Tekirdağlı sanatseverler izledi.

Yoğun ilginin yaşandığı gecede, İTÜ Halk Müziği Topluluğu saz ve ses sanatçıları çeşitli yörelerden türkü dinletileri sunarken İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü halk oyunları ekipleri de görsel şölen sergilediler. Büyük alkış alan performanslarında ekipler Erzurum, Van, Erzincan, Trakya ve Trabzon yörelerinden oyunlar sundular.

Gecenin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu, ekipleri temsilen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Eyüp Uzunkaya’ya günün anısına teşekkür belgesi takdiminde bulundular.