2018-05-17

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı



99. yılını yaşamanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduğumuz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde tüm yokluklara rağmen iman, azim ve heyecanla kenetlendiği İstiklal Savaşı’nın ebedi hatırlatıcısı ve sembolüdür.

Anadolu’da başlatılan kurtuluş mücadelesinin ardından var olmanın ve gelişmenin ancak iyi eğitim almış, özgüveni yüksek, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözleriyle gençliğe verdiği önemi ifade etmiştir.

Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Bu günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Bizlere emanet edilen vatanımızı bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Türk Milleti’nin tüm bireylerinin, birlik ve beraberlik duyguları içinde tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da olduğu gibi söz konusu görevi sonsuza kadar kararlılıkla yerine getireceğine inancım tamdır.

Bu itibarla başta sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                                                                             Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK                                                                                                                                                                                                                                         Rektör