2015-10-13

Üniversitemizin 10. Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi



Üniversitemizin 2015-2016 Akademik Yılı açılış töreni, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Rektörlük Binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Rektörlük Binası önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Rektörlük Konferans Salonu’na geçildi.

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan V. Halil İbrahim Toy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Üniversitemiz öğretim elemanları, Tekirdağ’da bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filminin izletilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek 10. Akademik yılı açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasına “Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” sözleri ile başladı.

“Bugün Namık Kemal Üniversitesi’nin 10. Akademik yılı açılışını gerçekleştiriyor olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Genç Namık Kemal Üniversitesi 9 fakülte, 1 konservatuvar, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, toplam 32 bin 100 öğrencisi, yaklaşık bin akademik, beş yüz idari personeli ile yeni eğitim öğretim yılına ilk günkü heyecanı ile başlamaktadır. Üniversitemize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Henüz 9 yıllık bir akademik geçmişe sahip olmasına rağmen üniversitemiz, gerek sahip olduğu fiziksel altyapısıyla, gerekse de sahip olduğu akademik, idari personel sayısıyla, bu gün ülkemizde mevcut üniversiteler arasında en üst seviyelere çıkma yolunda büyük gayret göstermektedir. Hazırladığımız stratejik planlar doğrultusunda, önümüzdeki on yıllık süreçte üniversitemizi bölgemizin ve ülkemizin en gelişmiş üniversiteleri arasına sokmak en temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır.” diyen Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “Üniversitemizin değerli akademik ve idari kadrosuna, öğrencilerimize başarı, esenlik ve mutluluk dolu bir akademik yıl dilerim.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Enver Salihoğlu, Üniversitemizin 10. Akademik yılı açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Namık Kemal Üniversitesi, kısa bir zaman önce kurulmuş olmasına rağmen, gerek fiziki imkânları bakımından, gerekse seçkin akademik kadrosu bakımından bölgemizin önemli eğitim kurumları arasındadır. Belirli nüfusa sahip bir şehirde üniversitelerin önemi hiçbir şekilde inkar edilemez. Namık Kemal Üniversitesi’nin Tekirdağ iline çok büyük katkıları olmuştur. Çalışmaların bilimsel temellere dayanması lazım; bu da Üniversitenin, sanayinin, toplumun, kamu kuruluşlarının birbirleriyle iyi ilişkiler içerisinde ortak projeler üretmesi ile mümkündür. Namık Kemal Üniversitesi, bu görevi iyi bir şekilde yürütmektedir. Bu öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 

2015-2016 Akademik Yılının “İlk Ders”inde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan “Vatan Şairi Namık Kemal” konusunu işledi. Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan “Bizler hayatımızı kahramanlarımızla yönlendiririz. Kahramanları olmayan toplumlar, hayal kuramazlar ve geleceğe yönelik plan yapamazlar. Benim akademik kariyerimin kahramanlarından birisi Namık Kemal oldu. Bu davet beni onurlandırdı. Gururlandım, tanıtım filminizde ve gerçekleştirdiğim kısa zamanlı gezide gördüğüm tablo bu ülkeye olan inancımızı, bu ülkenin genç, dinamik, aydın insanlarının kendilerine imkan veririlirse kısa sürede neler başarabileceğini göstermesi bakımından olağanüstü bir örnek olarak karşımdaydı.” sözleriyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 “İlk Ders”in ardından Vali Enver Salihoğlu ve Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, günün anısına Prof. Dr. Azmi Özcan’a Üniversitemiz tabağını takdim etti.

Rektörlük Binası Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen kokteyl ile Akademik Yılı Açılış Programı sonlandı.