2015-04-02

Üniversitemize Ziyaret



Üniversitemizi yakından tanımak isteyen Çorlu IMKB Fen Lisesi 12. sınıf öğrencilerini  Değirmenaltı yerleşkemizde ağırladık.

Bu yıl sınava girip üniversite tercihlerini yapacak olan son sınıf öğrencileri, Üniversitemizi daha yakından tanıma amacıyla üniversitemize ziyarette bulundular. Gezide özellikle Tıp Fakültesi hakkında bilgi almayı tercih eden öğrencilere Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cenk Murat Yazıcı bilgi verdi. Amfi sınıfında fakültemiz ile ilgili tanıtım filminin izlenilmesi ve genel bilgilerin aktarılmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Cenk Murat Yazıcı: " Üniversitemiz hızlı gelişen, dinamik, bilimsel ve kültürel çalışmaları ile zengin bir üniversitedir. Tıp Fakültemiz 2008-2009 akademik yıldan bu yana öğrencilerimize en donanımlı laboratuarlarda eğitim vermektedir. Öğrencilerimizi, toplumun sağlık sorunlarını anlayan, kendilerini sürekli geliştirmeleri ve etik kurallara uyarak bilgiyi araştıran hekimler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktayız." dedi.

Genel bilgi verilmesinin ardından Anatomi, Biyokimya, Mikrobiyoloji Laboratuarları ve Diseksiyon odası gezilerek buradaki ekipmanların ne amaçla kullanıldığı ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Tıp Fakültesi' nden ayrıldıktan sonra yerleşke içi yapılan geziyle birlikte gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından Spor Kompleksi' nin gezilmesi ile ziyaret son buldu.