2014-03-26

Üniversitemizden Yıldızlar Geçti



Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarının birlikte organize ettiği, 2013 yılının en iyilerinin belirlendiği Namık Kemal Üniversitesi Medya Ödülleri Töreni yıldızlar geçidine sahne oldu.

İnternet üzerinden yapılan oylama ile 19 kategoride toplam 85 bin 726 oy ile belirlenen  '2. Medya Ödülleri'nin Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan ödül töreninde birçok ünlü sanatçı, oyuncu ve televizyon programcısı bir araya geldi.

Oyuncu ve Tiyatrocu Arda Esen’in sunuculuğunu yaptığı törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, medyanın bilgilendirme, kültürel devamlılık, toplumsallaştırma, kamuoyu yaratma gibi işlevlerine dikkat çekerek, “Bu anlamda medya, insanların iletişimi açısından önemli bir kurumdur. Toplumumuzun gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.  Prof. Dr. Şimşek, konuşmasına  “Böylesine önemli görevleri yerine getiren medyamızın sevilen isimleriyle bir aradayız. Namık Kemal Üniversitesi olarak, bu güzel günde aramızda olmalarından gurur duyduğumuz, üniversitemizi onurlandıran değerli 2013 Medya Ödüllerinde derece alan adayları kutluyorum” sözleriyle sonlandırdı.

“Onur Ödülü” ne layık görülen Reha Muhtar, “Namık Kemal Üniversitesi 26 bin öğrencinin olduğu İstanbul’a 1 saat uzaklıkta dev bir eğitim kurumu. Böyle başarılı bir üniversitenin onur ödülüne layık görüldüm. Çok mutluyum. Ödüller yıllara özel veriliyor;  ancak onur ödülleri hayatın uzun yıllarını kapsayan ödüller olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Herkese çok teşekkür ederim.“dedi

2013 yılının en iyilerinin seçildiği Medya Ödül Töreni’nde Ekin Olcayto’ya “En İyi Ana Haber Spikeri Ödülü”  verildi. “Pırıl pırıl gençler tarafından bu ödüle layık görülmek çok büyük heyecan. “ diyen Olcayto, haber ekibi adına teşekkür etti.

“En İyi Magazin Programı” dalında ödüle layık görülen Starlife Programı adına ödülü alan Simge Tertemiz, pek çok ödül aldığını her bir ödülün kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, Tekirdağ ve Namık Kemal Üniversitesi’nin beğenisini kazanmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

2013 Medya Ödüllerinde “Halk Müziği En İyi Kadın Yorumcu Ödülü”ne layık görülen Ceylan, “Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesi pırıl pırıl. Böylesine kaliteli bir üniversiteden ödül kazanmak benim için onur verici.“ dedi. Ödülünü alan Ceylan, daha sonra yeni albümünün ilk şarkısını seslendirerek, salondakilere keyifli anlar yaşattı.

“Burada olmak çok güzel. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Üniversitenize teşekkür ediyorum. Geçen sene de bu ödüle layık görülmüştüm; ancak set çekimlerinden dolayı almaya gelememiştim. Bu sene de layık görülünce ‘iki elim kanda olsa da gideceğim’ demiştim.” diyen Çiğdem Batur, Namık Kemal Üniversitesi 2013 Medya Ödüllerinde “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde ödül almaya layık görüldü.

“Müzik Topluluğu En İyi Kadın Yorumcu Ödülü”nü almaya hak kazanan Niran Ünsal, ödülü kazanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Yüksek Sadakat grubunu temsilen “En İyi Müzik Grubu” ödülünü alan grubun solisti Selçuk Sami Cingi, “Böyle güzel Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından bu ödüle layık görülmek bizim için onur verici.”dedi.

“Ömür Dediğin” adlı program adına “En İyi Belgesel” kategorisinde ödül alan Zeliha İlhan Doymuş, daha önce Tekirdağ’a gelmemiş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Doymuş, “Genç arkadaşlarımın bize verdiği ödüle layık olmaya çalışacağız.” dedi.

“En İyi Üniversite Öğrenci Kampüs Yayın Kuşağı” dalında TRT Kampüs Magazin adlı program ödüle layık görüldü. Ödülü TRT Kampüs Magazin Programı adına alan Serhan Aslan, “Kampüs Magazin programı olarak, pek çok üniversiteye gittik.  İzlenimlerimizden yola çıkarak eğitime bakışı ile ön plana çıkmış, açık fikirli Namık Kemal Üniversitesi’nden ödül aldığımız için çok mutluyuz” dedi. 

1

Onur Ödülü

Reha MUHTAR

2

En İyi Ana Haber Spikeri

Ekin OLCAYTO

3

En İyi Dizi

Beni Böyle Sev

4

En İyi Erkek Oyuncu

Alper SALDIRAN

5

En İyi Kadın Oyuncu

Çiğdem BATUR

6

En İyi Erkek Şarkıcı

ÇELİK

7

En İyi Kadın Şarkıcı

Hande YENER

8

En İyi Müzik Grubu

Yüksek Sadakat

9

En İyi Spor Spikeri

Ertem ŞENER

10

En iyi Spor Yorumcusu

Ümit ÖZAT

11

En İyi Spor Programı

Derin Futbol

12

En İyi Hafta Sonu Sabah Programı

Kenan ERÇETİNGÖZ’le YÜZ YÜZE

13

En İyi Gezi Programı

Davetsiz Misafir

14

En İyi Magazin Programı

Starlife

15

En İyi Yarışma Programı

Kim Milyoner Olmak İster

16

En iyi Belgesel

Ömür Dediğin

17

Müzik Topluluğu En İyi Kadın Yorumcu Ödülü

Niran ÜNSAL

18

Halk Müziği En İyi Kadın Yorumcu Ödülü

Ceylan

19

En İyi Üniversite Öğrenci Kampüs Yayın Kuşağı

TRT Kampüs Magazin

20

En İyi Radyo Programı

Serdar Yayında

21

Teşekkür Ödülü

Tayyar IŞIKSAÇAN