2016-10-05

Üniversitemizdeki Oryantasyon Programları Sürüyor



Üniversitemiz Fakültelerine bu yılki eğitim-öğretim yılında yerleşen öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programları sürüyor.

-GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne yeni katılan öğrencilerin, öğrenim görecekleri birimlerini bölüm ve programlarını tanımalarını sağlamak, uyum süreçlerini hızlandırmak, üniversitemiz ruhunu kazandırmada ilk adımı atmak amacıyla “Oryantasyon Eğitim Programı” düzenlendi.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemize yeni katılan öğrencilerimize oryantasyon programında Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Özyavuz ve bölüm başkanları tarafından üniversitemiz ve fakültemiz hakkında bilgiler verilerek öğrencilerimizin ders kayıtları, sınavlar, öğrenci toplulukları, üniversitemiz bursları ve benzeri konularda bilgilendirme yapıldı.

-İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerine yerleşen öğrencilere yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programı Piramit Salon’da gerçekleştirildi.

Programda konuşma yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş Çağrı Yıldırım ve bölüm temsilcileri, öğrencilerin öğrenim görecekleri birimlerin, bölüm ve programların özellikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Tekirdağ'ın ve Üniversitemizin genel yapısı, tarihçesi, mevcut öğrenci kapasitesi, sosyal aktiviteleri ile ilgili bilgi veren yöneticiler, öğrencilere başarılar dileyerek programı sonlandırdı.

-İLAHİYAT FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’ni kazanan birinci sınıf öğrencileri için "Oryantasyon Eğitimi" düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Amfi 4 Salonu’ndaki eğitime İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Kara, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Üniversiteye yeni gelen öğrencilerin uyum problemini aşmaya yardımcı olmak ve yeni tanışacakları üniversite kültürüne adapte olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen programda konuşan İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Kara ile Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Yakup Yüksel ile Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bayındır, fakülteleri ve üniversitemiz hakkında birinci sınıf öğrencilerine bilgilendirmede bulundu.

-TIP FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri için düzenlenen “Oryantasyon Programı” Tıp Fakültemizin Amfi 1 Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından yoğun bir katılım sağlanan Tıp Fakültesi’nin oryantasyon programında Dekan Prof. Dr. Burhan Turgut, Üniversite Rektörlüğü ile fakültenin akademik ve idari yönetimi, okulumuzdaki programlar, sınav sistemi, akademik takvim gibi konular hakkında bilgi vererek öğrenci toplulukları ve yaptıkları faaliyetleri tanıttı.

-VETERİNER FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, üniversite dersliğinde oryantasyon eğitimi düzenledi.

Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurullah Özdemir ile 1. sınıf öğrenci danışmanı Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nilay Seyidoğlu tarafından verilen eğitimde okulun tarihçesi, öğrencilere yönelik kurslar, topluluklar, sınav sistemi, öğrenci hakları, yönetmelikler ve öğrencilerin faydalanabileceği diğer konular hakkında açıklamada bulunuldu.