2017-10-31

Üniversitemizde UNİBUTİK Açılışı Gerçekleştirildi



Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanlığı ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) işbirliği ile Üniversitemiz öğrencilerinden ihtiyaç sahibi olanlara giyim yardımı sağlamak amacıyla Sosyal Yaşam Merkezi’nde faaliyet veren UNİBUTİK’in açılışı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Ünibutik” ile üniversitemizde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin giyim ve kuşamı ücretsiz sağlanarak yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlanan UNİBUTİK’İN açılış törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, AFAD İl Müdürü Recep Erol, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Cengiz Becerir, Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen ve üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, UNİBUTİK projesi ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “İnanıyorum ki bu proje ile gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılarken, geleceğimizin mimarları arasında yardımlaşma, paylaşma, gönüllülük duygularını da pekiştireceğiz. Bu kavramlar, gençlerimizin profesyonel yaşamlarının merkezine işlenerek onların toplumsal mutluluk ve refahın bir parçası olmalarına da olanak sağlayacaktır.” dedi.

Konuşmanın ardından Türk Kızılayı adına Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen tarafından UNİBUTİK hizmetinin verilmesine katkı sağladığı için NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e plaket takdim edildi.