2015-03-27

Üniversitemizde Tarım Sigortaları Semineri



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından “Tarım Sigortaları” Semineri gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun da iştirak ettiği seminere, Tarsim (Tarım Sigortaları Havuzu) Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan ve Bölge Müdür Yardımcısı Salim Ergür konuşmacı olarak katıldı.

Tarsim Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan, devlet destekli tarım sigortalarının yapısı ve işleyişi ile ilgili genel bilgiler verirken, Bölge Müdür Yardımcısı Salim Ergür de özellikle TARSİM sisteminin önemli bir parçası olan tarım sigortaları eksperliği konusunda ayrıntılı bilgiler sundu.

Seminerin soru cevap kısmında ise, Tarsim Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan tarımın sahip olduğu özellikler nedeniyle diğer sektörlere göre doğal, ekonomik ve politik risklerden en çok etkilenen sektör olduğunu belirterek tarım sigortalarının önemini vurgulayarak devletin TARSİM ile tarımda dolu, sel, yangın gibi doğal afetlerin sigortalanmasına olanak verecek şekilde, çiftçinin sigorta primine devletin destek olmasını öngördüğünü, mevcut sistemlerin geliştirilerek, tarım ve sigorta sektörleriyle ilgili kurumların yönetiminde bir Havuz sisteminin oluşturulmasını hükme bağladığını ve TARSİM ile bitkisel ürünler, hayvanlar, su ürünleri, kümes hayvanları, arıcılık vb. teminat altına alındığını söyledi.

Bölge Müdür Yardımcısı Salim Ergür de mezun olan öğrencilerin tarım sigortaları eksper olabilmeleri için yapmaları gerekenleri belirterek, eksperlikte karşılaşılan sorunlara dikkat çekti.