2017-02-03

Üniversitemizde Kornea Nakli Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi



Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk olarak gerçekleştirilen kornea nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.  

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, "Hastanemizde başarılı bir kornea nakli gerçekleştirdik. Bu Trakya'da kornea nakli bekleyen hastalarımız için ümit verici." derken Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak sadece Tekirdağ'a değil Trakya geneline sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Bölgede önemli bir sağlık merkezi haline geldiklerini ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Gültekin, "Bölge halkına sağlık hizmetimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Bu çalışmalarımıza bir örnek olarak, hastanemizde başarılı bir kornea nakli gerçekleştirdik. Bu Trakya'da kornea nakli bekleyen hastalarımız için ümit verici." diye konuştu.

Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tansu Gönen de 69 yaşındaki bir erkek hastaya kornea nakli gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hastanın daha önce katarakt ameliyatı geçiren bir hasta olduğunu ifade eden Gönen, "Katarakt ameliyatında bazen çeşitli komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor, bunlardan biri de korneadaki hücrelerin hasar gördüğü ve saydamlığını yitirdiği bir durum. Bu nedenle hasta ileri decede bir görme kaybı yaşıyordu. Hastamız belli bir süredir takibimizdeydi." diye konuştu.

İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesine doku kaynağı için müracaat ettiklerini ve buradan alınan dokuyla nakli gerçekleştirdiklerini aktaran Gönen, şunları kaydetti: "Hastamızın tanısına uygun olarak dokumuzu sağladık, ekimizle ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamız çok az görüyordu, şu anda oldukça memnun. Herhangi bir sorunumuz yok tabi takiplerimiz de sürüyor. İlerleyen süreçte daha da iyi olacağı kanaatindeyiz. Bekleyen hastalarımız da var onlara da sırası geldikçe yakın bir tarihte ameliyatlarını gerçekleştireceğiz."