2016-03-29

Üniversitemizde Kütüphanecilik Haftası Nedeniyle Konferans ve Sergi



Üniversitemizde “52. Kütüphanecilik Haftası” etkinlikleri kapsamında sergi açılışı gerçekleştirildi ve konferans düzenlendi.

 “52. Kütüphanecilik Haftası” nedeniyle Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle Türk ziraat tarihini kaleme alan, 1831 yılından 1928 yılına kadar Osmanlıca yazılmış tüm kaynakların bir araya geldiği 60 bin sayfalık “Zira-i Matbuat” adlı üç ciltlik eseri yazan Ziraat Mühendisi Hasan Soydan, “Osmanlı’dan Günümüze Zirai Yayınlar” konulu bir konferans verdi.

Konferansa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Konferans sonunda konuşmacı Ziraat Mühendisi Hasan Soydan’a Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci tarafından üniversitemiz tabağı, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından üniversitemiz yayınları hediye edildi.

Konferans öncesinde ise, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Girişi Sergi Alanında “Tarım Tarihi Geçmişten Günümüze Uygulamalı Eğitim Yayınları” konulu serginin açılışı gerçekleştirilerek sergi gezildi.