2015-11-12

Üniversitemizde Halk Oyunları Gösterisi Düzenlendi



Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi ile Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından Piramit Salon’da Halk Oyunları Gösterisi düzenlendi.

Üniversitemiz kültürel etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Halk Oyunları Gösterisini izleyenler arasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademik ve idari personel ile Tekirdağlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Üniversitemizin konuğu olarak ilk Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu sahneye çıktı. Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu, gerçekleştirdiği gösteride Artvin, Edirne ve Silivri yörelerinin oyunlarını başarıyla sunarken; Kafkas oyunları seyircilerden büyük alkış topladı.

Daha sonra sahne alan Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi, Tekirdağ yöresi halk oyunları ile katılımcıları coştururken; Zeybek Oyunları ile büyük beğeni kazandı.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni ve Üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Okutman Tekin Öztürk’e çiçek takdiminde bulundu.