2020-03-03

Üniversitemizde Deprem Eğitimi ve Tatbikatı Yapıldı



1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanlığı tarafından Morfoloji Binasında “Deprem Eğitimi ve Tatbikatı” gerçekleştirdi.

Tatbikat öncesinde öğrencilere ve öğretim görevlilerine Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ tarafından “Deprem Eğitimi ve Tatbikatı” verildi. Senaryo gereği büyük ölçekli depremle başlayan tatbikatta, deprem uyarı sesi ile birlikte binada bulunan öğrenciler çök-kapan-tutun yöntemi yaptılar. Sarsıntının bitmesinin ardından ikinci deprem uyarı sesi ile birlikte öğrenciler ve akademik personel acil çıkış kapılarından hızlı bir şekilde binayı tahliye ederek toplanma alanına intikal ettiler. Binada başka yaralı olmadığının anlaşılması ve çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından tatbikat tamamlandı.

Yaklaşık 4 yüz öğrenci ve üniversite personelinin katıldığı tatbikat ile deprem esnasında yapılması gerekenlerin uygulama ile göstermenin yanı sıra hızlı bir müdahale için hazırlıklı olunmasının amaçlandığı kaydedildi.