2014-03-28

Üniversitemizde Deney Hayvanları Araştırma Laboratuvarı Faaliyete Geçti



Üniversitemiz bünyesinde hayvan deneyi yapacak araştırmacıların deney hayvanları konusunda bilgi ve deneyimlerini artırmak, değişik deneysel hayvan modelleri konusunda çalışmalar yapmak amacıyla 27 Mart tarihinde Deney Hayvanları Araştırma Laboratuarının açılışı yapıldı.

Laboratuvar açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Güler, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras, akademik ve idari personel katıldı.

Üniversitemiz Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, sağlık alanında Dünyadaki en iyi araştırmalara verilen Nobel Ödüllerinin 2/3’si hayvan deneylerine dayanan araştırmalar olduğunu, “Hijyen Ve Güvenliği” optimal olan Namık Kemal Üniversitesi Deney Hayvanları Araştırma Laboratuvarı benzeri deneysel araştırma merkezlerine her zaman gereksinim duyulduğunu belirtti. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise özellikle deney hayvanları üzerinde yapılan deneysel araştırmaların sağlık sektöründe çok önemli bir yeri olduğunu belirtti. Üniversitelerin temel görevleri arasında eğitim, öğretim ve hizmet olduğu kadar güçlü bir araştırma alt yapısının da olması gerektiğini kaydeden Şimşek, bu konuda Üniversitemizde önemli derecede ihtiyaç duyulan Deney Hayvanları Araştırma Laboratuarını çok kısa bir süre içerisinde hizmete açtıklarını belirtti.

Ayrıca Deney Hayvanları Araştırma Laboratuarının hemen yanında modern bir deney hayvanları üretim, saflaştırma ve araştırma ünitesini hayata geçirerek bu konuda önemli sayılabilecek bir eksikliği gidermeyi hedeflediklerini bildirdi.