2015-11-20

Üniversitemizde Bekir Develi ile Kariyer Sohbeti



Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde “Bekir Develi İle Ünlü Mamüller Kariyer Sohbeti” gerçekleştirildi.

Etkinliğe Üniversitemizi temsilen Kariyer Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, üniversitemiz akademik ve idari personeli, Gençlik ve Spor Bakanlığı uzmanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Değirmenaltı Gençlik Merkezi Müdürü Necdet Gürcüoğlu, Milli Eğitimden çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin’in açış konuşmalarının ardından ünlü televizyon yapımcısı ve sunucusu Bekir Develi kürsüye çıktı.

Develi, kendi kariyer hayatından bazı enstantaneleri milli-manevi değerlerimiz ve kültürümüz ile bütünleştirerek oldukça ektili bir sohbet gerçekleştirdi. Gençler üzerinde oldukça etkili olan ve bir stendap özelliği taşıyan, akıcı ve nahif bir üslup ile gerçekleştirdiği sohbette Develi “Bir hayalin peşinden gitmek nasıl olmalı?. Adım adım kariyerinize nasıl ulaşırsınız?” sorularına yanıt aradı.

Develi’nin sohbetinde ön plana çıkan en önemli husus kişinin hayallerinin peşinde kendi kariyerinin peşinde ısrar ile koşması, engellemeye çalışanların ve motivasyon kaybına neden olanların ise kesinlikle dinlenmemesi gerektiği ve Rabbine hulusu kalb ile yani güzel bir niyet ile yalvararak başarının O’ndan istenmesi olurken, Develi, “Siz yeter ki isteyin, istemesini bilin, Allah mutlaka dualarınıza karşılık verecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kariyer sohbeti Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin’in Develi’ye hediye ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.