2016-05-09

Üniversitemizde Bahar Şenliği ve Kitap Günleri Başladı



Üniversitemizde 5 gün sürecek olan Bahar Şenliği ve Kitap Günleri, Ziraat Fakültesi Dekanlığı önünde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Bahar Şenliği Açılış Töreni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları akademik personel ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek açılış konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler Namık Kemal Üniversitesi olarak, durmaksızın devam eden eğitim ve araştırma çalışmalarımızla birlikte öğrencilerimize kaliteli eğitim verirken, aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerinin güçlü olması gerektiğine de inanmaktayız. Bu anlamda, basketbol, tenis, voleybol gibi spor kulüplerinin yanı sıra, halk dansları, tiyatro gibi kültür içerikli kulüplerimizde, öğrencilerimizin seçkin eğitmenlerle düzenli çalışmalarını sürdürmeleri için gerekli fiziki alanları ve olanakları sağlamak için çaba sarf etmekteyiz. Siz öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda şekillenen Bahar Şenliği programımızda bu yıl kitap günleri programını da ekleyerek birbirinden değerli yazarlarımızı konuk etmenin sevincini de yaşamaktayım." dedi.

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterileri yapıldı.

Halk Oyunları Topluluğu  tarafından gerçekleştirilen gösterinin ardından  Okuma Salonu'na geçilerek, Kitap Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Kitap Fuarının açılmasıyla Spor Kompleksi önündeki öğrenci toplulukları standları Üniversitemiz Rektörü ve Rektör Yardımcıları tarafından ziyaret edildi. Öğrenci topluluklarının çalışmalarını ve taleplerini dinleyen Rektör Şimşek, şenlik alanındaki diğer standları da gezerek katılan öğrencileri kutladı.

Beş gün (9-10-11-12-13 Mayıs) sürecek olan Bahar Şenliğinde, halk oyunları ve dans gösterileri, söyleşiler, spor müsabakaları, yarışmalar, turnuvalar ve film gösterimleri gibi birçok etkinlik yer alacaktır.