2015-11-24

Üniversitemizde Atatürk ve Cumhuriyet Konulu Ulusal Resim Yarışması Sergisi



Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanlığı’nca ulusal düzeyde düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu Ulusal Resim Yarışması Sergisi açıldı.

Açılış öncesi Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Melihat Tüzün tarafından sergi hakkında bilgi verildi.   Prof. Tüzün, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük ve bağımsızlık için Türk Milleti’ne en uygun yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu ve Cumhuriyet yönetiminin sürdürülebilmesi için öğretmenlere çok önemli görevler düştüğünü her fırsatta belirtmiştir. Biz de bugün burada Başöğretmen Atatürk ve öğretmenler anısına ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu Ulusal Resim Yarışması Sergisi’ni açıyoruz. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü’nün ev sahipliği yaptığı sergide, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katıldığı resim yarışmasında ödül alan eserlerin yanı sıra, sergilenmeye değer 40’a yakın eser sergilenecektir” dedi.

Prof. Tüzün’ün ardından kürsüye davet edilen Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut da Atatürk’ün öğretmenler için “Eserinin üzerinde imzası bulunmayan yegâne sanatkâr öğretmendir” dediğini kaydederek, “Bu anlamlı günde geleceği inşa eden tüm öğretmen ve eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutluyor, serginin sanat dünyasına katkı sağlaması için en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Giriş Sergi Salonu’nda 24 Kasım-4 Aralık 2015 tarihleri arasında gezilebilecek olan serginin açılışı Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, Resim Bölüm Başkanı Prof. Melihat Tüzün,  üniversitemiz akademik personeli ve öğrenciler tarafından açıldı.