2019-09-25

Üniversitemizde Aşure Günü



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından Sosyal Yaşam Merkezinde öğrencilere ve personele Aşure Günü olarak bilinen Muharrem ayında aşure ikramında bulunuldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN günün anlam ve önemi dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşmasında “Her sene coşkuyla karşılanan Muharrem ayını bir daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bolluk ve bereketin simgesi Aşure Günü’nü de kapsayan, Müslümanlar için büyük öneme sahip olan bu mübarek ayın hürmetine iyilik ve huzurun, sevgi ve saygının tüm dünyada ve gönül coğrafyamızda yeşermesi ve yeryüzüne güzel ahlâkın hâkim olmasını temenni ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen aşure günü etkinliğinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.  Mümin ŞAHİN başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Genel Sekreter Murat Kâmil TIRPANCI, akademik ve idari yöneticiler, Muharrem Ayı dolayısıyla, bereketin simgesi olan aşureyi öğrencilere ve personele birlikte dağıttı.

İlginin yoğun olduğu etkinlikte öğrenciler ile personel, toplumsal birlikteliğimizi kuvvetlendiren geleneklerimizden olan aşure dağıtımından dolayı Üniversitemiz Rektörlüğüne teşekkürlerini ilettiler.